Tria

Tria

Hovedstad: Taron
Hersker: Dronning Jolanda
Befolkningstal: ~250.000
Demografi: Mennesker (64%), Dværge (11%), Halfings (8%), Andet (13%)
Demonym: Triit
Dominerende religioner: Waukeen, Tyr, Gond
Grænselande: Brea (vest), Palinor (syd)

Geografi

NE_Tria.jpg
Det Østlige Tria

Tria er et bakke- og skovrigt land.
Mod nord er Tria domineret af en kæmpe bjergkæde kaldet Draan Bjergene, der strækker sig ind i nabolandet mod øst, og langt mod nord, og store dele af Draan Bjergene er ikke udforskede. Syd for Draan Bjergene bliver landskabet meget bakket, og mange større skove dominere vildnisset mellem de forskellige byer og veje i Tria.
Det sydlige Tria er domineret af Frovalm. En mægtig flod, som flyder fra nabolandet Brea, forbi Taron og ender ud i deltaet ved Frovalmnæs. Frovalm Sø er en stor sø tæt på den sydlige grænse.

Byer i Tria:
Taron (Hovedstaden)
Frovalmnæs
Sølund
Sønderfort
Alfenæs
Frostlund
m.m.

Regering

Tria er blevet regeret af Daruin-slægten i 12 generationer. Den nuværende regent er Dronning Jolanda Daruin. Hun er den anden kvindelig regent af Daruin slægten. Den anden var Dronning Rosanna Daruin, som var den 4. regent af Daruin slægten. Dronning Jolanda er gift med Prins Arman af Brea, og de har de to børn Prins Harold og Prins Edmund.

Dronning Jolanda sidder i et råd med syv adelsmænd fra resten af landet der hjælper hende med at træffe beslutninger. Disse adelsmænd styrer den daglige styring af de største byer i Tria.

Daruin slægten:
Kong Roland Erobreren
Kong Harold Den Lærde
Kong Edmund Den Gudfrygtige
Dronning Rosanna
Kong Harold II
Kong Edmund Sejr
Kong Harold Den Standhaftige
Kong Edmund III
Kong Roland II
Kong Harold Den Uheldige
Kong Edmund Den Gode
Dronning Jolanda

Historie

Tria blev grundlagt da triitter kongen Rakshaz samlede de krigende stammer under et banner mod en Sahuagin invation. De valgte at opkalde deres land efter den gud de fleste af stammerne bad til, nemlig Tria. Man mener i dag at Tria var et andet navn for guden Tyr.

Tria blev på et tidspunkt invaderet af en ung breansk herfører og greve, Roland Daruin. Triitterne havde givet Brea mange problemer. Grev Roland Daruin erobrede Tria fra de første Triitter og grundlage hovedstaden Taron. Roland Daruin fik med tiden stor støtte fra triitterne, og i sine sidste år kæmpede han sig fri af Brea og gjorde Tria til et selvstændigt land igen. Roland Daruin blev derefter den første konge af sin slægt.

De næste mange generationer var Tria jævnligt i krig med Brea. Under Dronning Rosanna blev der indgået en våbenhvile som varede i to generationer, inden endnu en krig brød ud under Kong Edmund II, som senere fik tilnavnet Sejr, på grund af de mange sejre han vandt under krigene, hvilket udvidede Trias territorie betragteligt.
Kong Harold Den Standhaftige formåede at indgå den længst varende fredsaftale med Brea, som har holdt ind til nu. Krigene raserede begge lande, men uden at nogen af siderne så ud til at vinde, indgik de to lande en våbenhvile og en fredstraktat. Tria gav nogle af de erobrede lande tilbage, mens Brea afgav en større erstatning til Tria. Fredsaftalen blev forseglet med et ægteskabeligt bånd på begge sider af grænsen.
Kong Edmund III udvidede landet mod Nord på den anden side af Draan bjergene og grundlagde Alfenæs.

Tria gennemgik en krise under Kong Harold IV. En større tørke som ramte området indledte Tria i en større sulteperiode. Nogle år efter blev kysterne ramt af en Sahuagin invasion som varede i fire år. To år efter blev Tria ramt af et stort jordskælv, som nærmest jævnede Taron med jorden. Kong Harold IV’s regeringstid blev også kaldt Beshabas År, som gav Kong Harold IV tilnavnet Den Uheldige.

Efter Beshabas År overtog Kong Edmund IV tronen og indgik en lang række alliancer med mange nabolande og mange nye handelsruter blev åbnet under hans regering. Mange mener at Kong Edmund IV’s beslutninger bragte Tria ud af sin krisetid til en ny gylden æra med enorm fremgang. Kong Edmund blev set som Trias frelser og blev derfor kaldt for Kong Edmund Den Gode. Kong Edmund IV døde for fem år siden.

Dronning Jolanda overtog tronen efter sin faders død, som enearving.

Økonomi

Tria er en handelsnation. Skovene der dominerer størstedelen af Trias landskab er en af de største eksporter af tømmer i disse egne af verden. Triitisk træ siges at være noget af det bedste tømmer, især til bådbygning.
Ellers er Tria de største eksportører af ædelsten. Store dele af deres økonomi er bundet i ædelstenene, og derfor prioriteres beskyttelsen af søvejene til Alfenæs meget i Tria.

Personer

Anders af Alfenæs
Betha Arnegod
Hjalmar Brenson
Gregor Bersk
Miri Høstbarn
Myastan Torrin
Nimuë *

Tria

Crystals and Caverns Sunny_Kzar_Mora Sunny_Kzar_Mora